Tehtiin viime viikonloppuna varsin mukava reissu lahden toiselle puolelle, Tartoon. Matkaseurueeseen kuuluivat minä ja mukaani handlattavaksi annetut sheltit Aada (Est&Rus Mva Black Shepard´s Agracadabra) ja Minni (Homeponds Leonora), Pia ja snautseripoika Oiva (JV -07, Blr&Lv Mva Mihan Hellekesänheila), sekä Eerika ja kasvattini Miina (Pilvimarjan Iwana Kiwa).

Perjantaiaamuna varhaisella Pian kanssa startattiin Nummelasta kohti Vantaata hakemaan Eerikaa ja Miinaa kyytiin. Tallinnassa olimme puolen päivän jälkeen ja lähtö kohti Tartoa saattoi alkaa. Iltapäivällä parin pysähdyksen jälkeen olimme räntäisessä Tartossa perillä ja kävimme heti kaupungilla syömässä ja kaupoissa. Siitä hotellille ja ilta kuluikin koiria laitellessa ja ulkoillessa.

Lauantaiaamu valkeni ja eikun kohti näyttelypaikkaa. Shelttien kehä olikin heti puoli kymmenen maissa. 8 shelttiä kaikenkaikkiaan, 2 urosta, loput narttuja. Miina pääsi sitten meidän seurueesta ensimmäisenä kehään. Pikkasen siinä jännitin kun oli toinenkin junnunarttu kisaamassa.. Tämä toinen junnunarttu sai EH:n ja sitten tuli Miinan vuoro.. Mietin että ei ole kovin lepsu tuomarisetä. Mutta hyvin meni! Junnuserti napsahti sekä VSP-junnu!

Seuraavana oli ihanainen Aada -mummeli vetskuluokassa. Rop-veteraanihan siitä tuli ja sitä myöden myös Eestin Veteraanivalio. Wau. Koiran vaihto pikaisesti ja Minnin kanssa kehään. Avoimen luokan narttuja oli 3 kpl, kaikille ERI:t (ihan ansaitusti, kivan näköisiä koiria kaikki). Tuomari päätti sitten laittaa Minnin luokkansa ykköseksi ja kun sertiä tarjottiin niin en kieltäytynyt ;) Tuli parhaan nartun valinnan vuoro, ja meidän piti saada kaikki kolme kehään samaan aikaan. Eikun Piaa hätyyttelemään kehään Aadaa handlaamaan. Minni otti sitten PN1 -tilan ja Aada PN3:sen. Tästä jatkettiin sitten ROPin ja VSP:n valintaan ja taas pääsi Minni ykköseksi, eli loppukehiä tiedossa!

Puolenpäivän aikaan sitten jännäämään snautserikehän laidalle miten Oivan käy.. Vallan hienosti menikin, Oivasta ROP ja serti ja sitä myöden uusi valiotitteli Est Mva (tai EE Mva se nykyään kyllä on..). Lisää loppukehiin menijöitä.. Saatiin siis kaikille koirille jotain, ja vähän enemmänkin..

Päätettiin että jäädään loppukehiin, koska laivakin lähtee vasta klo 21 takaisin Suomeen. Kävimme kaupungilla syömässä siankorvia, valkosipulileipiä (NAM!) kanaa yms.

BIS-veteraanikehään siis Aadan kanssa. Vetskuja oli reilusti yli 10 kpl, tosi terhakoita "vanhuksia" oli lähes kaikki. Mietin että kyllä ollaan kovassa joukossa. Tuomarina oli tanskalainen Carsten Birk. Tutki Aadaa kovin tarkasti, pään muodon, korvien asennon, koko kropan.. Aada kirmasi kuin pikkupentu, lentävin askelin, selvästi ison kehän koira ;) Sitten alkoi uloskättely. Ja täh, tuomari kävelee meidän ohi!!?! Siis mitä, ollaan neljän parhaan joukossa.. Sitten kuulutetaan nelossija, kolmossija.. Kaksi koiraa jäljellä ja kaiuttimista kuuluu että BIS1-veteraan on shetlandi lambakoer Soomesta, Black Shepard´s Agracadabra! Mieletön onnentunne kun juostiin ykköspaikalle! Hieno Aada. 15 kg koiranruokaa, isoiso pokaali ja ruusuke.

1-ryhmän koirien aika. Minni esiintyy oikein mallikkaasti (huom, koiran edellisestä näyttelystä on noin 2 vuotta!). Ja taas jatkoon. Mietin että hitto, miten saadaan 2 kpl 15 kg:n ruokasäkkejä enää ahdettua autoon.. Nelossijalle pääsi saksanpaimenkoira ja Minni kuulutettiin hienosti RYP-3 paikalle. Kyllä oli meidän porukan päivä tuolloin!

Oivalla oli 2-ryhmä aika läpijuoksu. Siellä oli tuhottoman paljon koiria ja kyllähän ne isot molossit noissa jyrää.. Tai sitten pitää olla joku terhakka pikkukoira.

Vaikka omia koiria ei ollutkaan mulla matkassa niin kyllä tuollainen menestys silti tuntuu aivan uskomattoman upealta!! Ja tottakai oman kasvatin pärjääminen on jotain aivan upeaa.

Olin varmasti yhtä hymyä loppupäivän. Ja tuntui tosi kivalta soittaa Suomeen omistajille tuloksia. Ensin sertiuutiset ja sitten vielä isojen kehien uutiset.

Meidän 4 koiran tulokset: 2 x ROP, 1 x ROP-Vet, 1 x VSP-junnu, 2 x serti, 1 x junnuserti, 1 x "vetskuserti", 1 x BIS1-vetsku ja 1 x RYP-3.